Matematik

lidt brøkregning

11. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Kan I hjælpe mig med opgaven:

Skraver 3/8 dele af figuren. Figuren har 16 dele i alt.

Mit svar: 6, da 3/8 svarer til 37,5 %.

37,5 % af 16 giver 6.

Men er det rigtigt?

på forhånd tusind tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Man beregner 3/8 af 16, ved (3/8)·16 = 3·16/8 = 3·2 = 6 .

(1/8) af 16 er 16/8 = 2 , og derfor er (3/8) af 16 så 3 gange så meget, dvs 2·3 = 6 .


Svar #2
11. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Tusind tak Andersen :-)


Skriv et svar til: lidt brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.