Fysik

Hoppebold

12. marts 2011 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave omkring en hoppende bold. Opgaven lyder på følgende:

En bold med massen 200g galder fra 2 meters højde, rammer jorden og springer tilbage i 1,6 meter højde. Der ses bort fra luft modstanden.

a) beregn hvor stort energi tabet er ved sammen stødet ved jorden hvilket jeg fik til 0,79 joule

b) hvor stor er denne krafts effekt? hvilket jeg vil 3,9 joule

det er altså opgave c jeg ikke kan komme videre med:

Hvad er boldens fart lige efter stødet med jorden?

Håber på nogen kan hjælpe

/Morten :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af peter lind

E ved jordoverfladen = ½mv2 =  potentiel energi i højden 1,6m


Svar #2
12. marts 2011 af mordiie (Slettet)

hvad er hvad er v^2 for en størrelse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2011 af peter lind

Farten lige efter sammenstødet med jorden.


Svar #4
12. marts 2011 af mordiie (Slettet)

 jeg kan ikke helt få den til at gå op, med det rigtige resultat i bogen

Hvis jeg laver den nemme og solver (3,928=0.5*0.2*(x^2),x) =6.26738
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2011 af peter lind

Din energi er forkert.


Svar #6
12. marts 2011 af mordiie (Slettet)

 Mange tak :)


Skriv et svar til: Hoppebold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.