Matematik

integrale

12. marts 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej der ude..

Jeg står med to integrale som jeg ikke helt kan tackle..

Er der en hjælpende hånd der ude??

 1. Int(x*(e^x+ln(x))dx

2. int (dx/(roden af x^2+6x+25))

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2011 af peter lind

1) gang parentesen ud og udregn hvert af leddene for sig. Dette kan gøres ved partiel integration, hvor du differentiere x og integrerer det andet led.

2)  Det forekommer mig lidt vel avanceret for HF. Har du skrevet den rigtig op ? Må du eventuel bruge et CAS værktøj.?


Svar #2
12. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 ja den er skrevet rigtigt op.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2011 af peter lind

Så brug et CAS værktøj til den, hvis det er tilladt.


Svar #4
12. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 Det nemlig ikke tilladt :) 

og kan du ikke vise nummer 1? det vil være meget hjælpsom


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2011 af peter lind

∫(x*(ex+ln(x))dx = ∫x*exdx+∫x*ln(x)dx På den første bruger du partiel integration, hvor du integrerer ex og differentierer x. På den anden bruger du også partiel integration, hvor du integrere x og differentierer ln(x)


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2011 af peter lind

Til den anden. ∫1/kvrod(x2+ 6x+25)dx = ∫1/kvrod((x+3)2 +16)dx  Her skal du så vidt jeg husker så bruge substitution t = a*sinh(x+3) eller t= a-cosh(x+3) for at komme igennem. Da jeg ikke tror du har haft noget om disse funktioner mener jeg den er for avanceret.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2011 af peter lind

Fortsat fra #6. du skal substituere 4*sinh(t) = x+3


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.