Fysik

gitterkonstanten

13. marts 2011 af marielouisea (Slettet)

 hej,
hvordan finder jeg gitterkonstanten af et gitter med henholdsvis 100 linjer/mm og 600 linjer/mm?

<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%; font-family:Nyala;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font: minor-fareast;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA">Tabelværdien for bølgelængden af He-Ne laserlyset er <i style="mso-bidi-font-style: normal"><span style="font-size:11.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol; mso-ascii-font-family:Nyala;mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Nyala;mso-bidi-font-family: "Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-ansi-language:DA; mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA;mso-char-type:symbol; mso-symbol-font-family:Symbol"><span style="mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family: Symbol">l<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%; font-family:Nyala;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font: minor-fareast;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA"> = 632,8 nm ved ikke om dette har betydning. 

på forhånd tak :).


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af peter lind

Gitterkonstanten er afstanden mellem linjerne.


Svar #2
13. marts 2011 af marielouisea (Slettet)

 det ved jeg godt, men man skal udregne det på en eller anden måde står der i min opgave?:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2011 af peter lind

Hvis der er 10 linjer på en cm. Hvad er så afstanden mellem linjerne?  Lav evt. en tegning eller kig på en lineal.


Svar #4
13. marts 2011 af marielouisea (Slettet)

 altså når jeg ved at svaret skal være 10^4 til den første, synes jeg umiddelbart ikke det der giver nogen mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2011 af mathon

1)

               d = (1mm)/100 = 10-2 mm = 104 nm


Svar #6
14. marts 2011 af marielouisea (Slettet)

 taaaaak :D


Skriv et svar til: gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.