Matematik

Reduktion!

13. marts 2011 af SamirAgha (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med at reducere følgende: (2ab/a2) - (b2 - b/a) + (b - a/b-a)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parenteserne og reducer.


Svar #2
13. marts 2011 af SamirAgha (Slettet)

(2ab/a2 - b2) - (b/a + b) -( a/b-a)
Skal den beregnes sådan :

ab+ba/(a+b)(a-b) - b/a+b - a/b-a

Er det korrekt??
Jeg ved det sgu ikke..


Svar #3
13. marts 2011 af SamirAgha (Slettet)

???


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har tilsyneladende ikke sat parenteser ordentligt. Det ser ud til at opgaven er

2ab/(a2 - b2) -b/(a+b) -a/(b-a)

Forlæng brøkerne til en fælles nævner og reducer så i tælleren.


Svar #5
13. marts 2011 af SamirAgha (Slettet)

2ab/(a2 - b2) -b/(a+b) -a/(b-a)

= ab+ba/(a+b)(a-b) - b/a+b - a/b-a

=ab+a2+b2+ab / (a+b)(a-b)

=-(a2+b2-2ab)/(a+b)(a-b)

??


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fællesnævneren er a2 - b2 = (a+b)(a-b) . Den midterste brøk skal derfor forlænges med (a-b) , og den sidste brøk med -(a+b)


Skriv et svar til: Reduktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.