Matematik

Maple

13. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey nogen der ved hvordan man regner den her opgave i Maple? :)

En funktion er givet ved regneforskriften

f(t) = 7sin ( x - π ) + 7

                      8

hvor 0 ≤ t ≤ 16π

Bestem nulpunkterne for funktionen.

Håber der er nogen der kan hjælpe ;)


Svar #1
13. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Bare forestil jer at 8-tallet ligger lige under stregen :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2011 af SteffE (Slettet)

 Nu kender  jeg ikke maple, men der er to måder. Du kan enten plotte funktionen i det angivne interval og så aflæse toppunkt.

Jeg ved at maple kan differentere og lave solve.

så differenter først i forhold til t og så find nulpunkter for den afledte funktion.

Det her er skrevet i et lignende program:

diff(7*sin((t-pi)/8)+7,'t')

ans =

(7*cos(t/8 - pi/8))/8

>> solve('(7*cos(t/8 - pi/8))/8=0','t')

Der er lidt info her: http://www4.ncsu.edu/unity/lockers/users/f/felder/public/tutorials/maple2.htm

Desuden du har byttet x ud med t.


Svar #3
13. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Tak skal du ha :)


Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.