Fysik

Hvad påvirker induktions spændingens størrelse

15. marts 2011 af xxmuller (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Nogle der ved det? :)
 Det er til en lille aflevering til i morgen... 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Hvis en ledning flyttes i et magnetfelt (eller omvend), induceres en spænding. Dens størrelse afhænger af magnetens styrke, bevægelsens hastighed, længden af ledningen i magnetfeltet og af ledningens vinkel med feltlinerne.

U = v·B·l·sin φ


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2011 af mathon

                                                       u = N·B·ω·A·sin(ω·t) = Umax·sin(ωt)

hvor
   N er antal solevindinger
   B er magnetfeltets styrke
   ω er magnetfeltets "kredshastighed"
   A er spolens tværsnitsareal
 

når du i Folkeskolen
sammenligner spoler med
samme tværsnitsareal A (da man af matematiske grunde ikke lærer andet)
har du, at

                                                       Umax  varierer  med N, B og ω

maksimalværdien afhænger
af
                                                       • antal vindinger
                                                       • magnetfeltets styrke
                                                       • magnetfeltets "kredshastighed"
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2011 af mathon

solevindinger   --->   spolevindinger


Svar #4
16. marts 2011 af xxmuller (Slettet)

 tusind tak ! :)


Skriv et svar til: Hvad påvirker induktions spændingens størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.