Matematik

N'(25) hjæælp!

15. marts 2011 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der ved om det her er rigtigt, og evt. vil regne efter, og hvis det jeg har lavet ikke er rigtigt, om i så vil prøve at lave udregningerne rigtigt. på forhånd tak

 N'(25):

-659/(1+63·e-0,54*25)2·63·(-0,54)·e-0,54*25

= 22419·e-0,54*25/(1+63·e-0,54*25)2 = 0,03

Altså min bog siger at N'(25) = 0,03, men kan slet ikke få det resultat. er det ikke rigtigt det jeg har gjort ovenover???? Hjæææælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi ved jo ikke, hvordan din funktion N(t) ser ud. Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
15. marts 2011 af Jensen11 (Slettet)

 En population af gærceller vokser efter modellen N(t) = 659/1+63 * e^-0,54*t, hvor N(t) betegner antallet ag gærceller pr. cm^2 til tidspunktet t (målt i timer).

det er selve opgaven, og jeg skal så beregne N'(25)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mener formodentlig

N(t) = 659/(1 + 63·e-0,54t)

Så er

N'(t) = 659·63·0,54·e-0,54t/(1 + 63·e-0,54t)2

Heraf fås så

N'(25) = 0,03073

Dit udtryk i #0 ser korrekt ud.


Skriv et svar til: N'(25) hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.