Matematik

Omregning

15. marts 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Et simpelt spørgsmål.

Jeg kunne godt tænke mig, at komme fra N/mm2 til kN/m2.

Jeg har lavet følgende udregning: N/mm2 = 103 kN/106 m2 = kN / 103 m2

Hvad er det egentlig jeg har fundet ud af her?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af mathon

        N/mm2 = 10-3 kN / (10-3 m)2 = 10-3 kN / (10-6 m2)  = 10-3+6 kN/m2  = 103 kN/m2  =  1000 kN/m2


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2011 af peter lind

1kN = 1000N, 1m2 = (1000mm)2 = 106mm2 Hvad er så 1 N i kN og hvad er 1mm2 i m2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af NejTilSvampe


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har fundet ud af, at du skal være varsom med enheder og præfixer . Det er helt forkert, det du har udregnet.

1 N/mm2 = 10-3 kN/(10-3m)2 = 10-3·106 kN/m2 = 103 kN/m2


Svar #5
15. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#1

Betyder det, at man skal gange med 1000 for at komme fra N/mm2 til kN/m2?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja.


Svar #7
15. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#5

Der skulle have stået 10-6 i nævneren i #0. Har fundet fejlen.

For at komme fra mm2 til m2 bliver det tilsvarende:

(10-3 m)2 = 10-6 m2

Jeg skal altså gange med 10-6 for at komme fra mmtil m2?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.      1 mm2 = 10-6 m2


Svar #9
15. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#8

Det lyder godt. Tak.


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.