Fysik

elektricitet

15. marts 2011 af jegerlæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp hurtigt!!

har virkelig brug for hjælp!!

lysstofrør

i et lysstofrør passeres rørets tværsnit hvert sekund af 2,0*10^18 elektroner den ene vej og 0,5*10^18 positive ioner med ladning +e den anden vej.

- beregn strømstyrken gennem røret??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem nettovandringen af antal ladninger pr sekund. Gang antallet af ladninger med elementarladningen qe og 1 sek.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2011 af mathon

      I = |Q|/t = (2,5·1018)·(1,60218·10-19 As) / (1 s) ≈ 0,401A = 401 mA


Svar #3
15. marts 2011 af jegerlæk (Slettet)

tak... har et spørgsmål til....

fjernsyns- og dataskærme virker ved, at elektroner rammer en særlig belægning på indersiden af billedrøret, hvorved det lyser op i et kort glimt. elektronstrømmen svarer til 200 uA

hvor mange elektroner rammer skærmen i løbet af et sekund??


Svar #4
15. marts 2011 af jegerlæk (Slettet)

tak for hælpen:)

mathon:

men for at forstå din beregning præcis hvor får du (1,60218*10^-19 As) fra???


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er elementarladningen |qe| .


Svar #6
15. marts 2011 af jegerlæk (Slettet)

ok tak:)

har virkelig brug for hjælp i mit andet spørgsmål.... nogen som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn ladningen i 1s og divider med elementarladningen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2011 af mathon

                      N = Q/e = (I·t)/e = (2·10-4 A)·(1 s) / (1,60218·10-19 As) = 1,2483·1015


Skriv et svar til: elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.