Matematik

f(x)= x^2 + 4x og g(x)=x-3

15. marts 2011 af sr5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa alle sammen, er der nogen der kan hjælpe mig med denne ligning (funktion) jeg kan simpelthen ikke finde ud af den, jeg torr jeg stiller den forkert op og regner den forkert ud , er der nogen der hurtigst mulig kan hjælpe mig , da jeg skal fremlægge om det i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af peter lind

Det er der ingen, der kan; med mindre du ulejliger dig med at skrive hvad opgaven går ud på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Du har ikke specificeret hvad præcis du skal med disse to funktioner, men jeg går ud fra du skal finde skæringspunktet:

x^2 + 4x = x - 3 <=>

x^2 + 3x + 3 = 0

Løs som andengradspolynomium vha.

d = b^2 - 4ac

x = (-b ± √(d)) / 2a


Svar #3
15. marts 2011 af sr5 (Slettet)

opgaven lyder sådan:

Givet to funktioner

F(x)=x^2+4x og g(x)= x-3

løs ligningen f(g(x))= 0

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af den, jeg har nu prøvet og lave den ca en time, det burde ikke tage så lang tid.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 nåååå.

du indsætter g(x) på x's plads i F(x), altså:

F(x) = x^2 + 4x

g(x) = x - 3

F(g(x)) = (x-3)^2 + 4*(x-3)

(x-3)^2 + 4*(x-3) = 0

Du kan så gange parenteserne ud og løse som et andengradspolynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Indsæt g(x) i stedet for x i f(x)


Svar #6
15. marts 2011 af sr5 (Slettet)

tak for hjælpen :-), men jeg havde gjordt det før og jeg synes bare ikke at det blev rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Skriv hvad du får det til, så tjekker jeg efter ;)


Svar #8
15. marts 2011 af sr5 (Slettet)

Tak for hjælpen, det behøves du ikke nu jeg har lige fundet ud af hvordan man laver det, men 1000 tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: f(x)= x^2 + 4x og g(x)=x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.