Fysik

Brun dværge

16. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

hello er der nogen der vil se om det her er rigtigt gjort ?


En kugleformet gassky har den gennemsnitlige partikelmasse på 0,60 u. Skyens
radius er 1,3•10^15 m, og dens densitet er 1,2•10^-17 kg/m^3. Gasskyens
gennemsnitstemperatur er 10 K.
a) Beregn trykket i gasskyen.

P=(rho·Kb·T)/m


P=(1,2·10^(-17) kg/m^2·1,381·10^-23 j/K·10K)/(0,60·1,66·10^-27 kg)


Kb = boltzmann konstant
P=1,6638·10^(-12) Pa
Kan det pas??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Ja, lavede den forleden. Det er korrekt.


Svar #2
16. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

kan du sååå fortælle mig om det er rigtigt at bruge m = rho* V

i b ???


Svar #3
16. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

har fundet ud af det !!:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2011 af ILikeMusic (Slettet)

kan du så fortælle mig hvordan du forklarer at gasskyen ender som en brun dværg? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 DU skal bare argumentere for at gasskyens masse er mindre end 0,08 solmasser. Dette gøres ved at finde gasskyens samlede masse og sammenligne med 0,08 solmasser.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2011 af frausig1 (Slettet)

Hvad med c'eren? Hvordan beregner jeg den gennemsnitlige udstrålende effekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #6

Du ved at halvdelen af skyens potentielle energi går til stråling. På den baggrund og oplysningen om at skyen har udstrålet energi i en given tid, kan du finde effekten P = E/Δt .


Skriv et svar til: Brun dværge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.