Fysik

Pv-diagram

17. marts 2011 af Netanu (Slettet)

Kan man tegne på et pv-diagram en proces som både er isobar og isoterm  ??

hvis ja hvordan så, for hvis man tegner for isotermen vil det se ud som om at trykket ændre sig.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

En (p,V)-graf bliver ret kedelig, hvis p ikke må ændres. Det bliver en lodret linie.

Tilstandsligningen siger

p·V = n·R·T

så hvis p og T ikke må ændres, skal V og n ændres, hvis der skal ske noget. Dvs. at man lukker gas ind i beholderen i takt med at dens rumfang vokser, og netop så meget at tryk og temperatur ikke ændres.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2011 af mathon

     således at gassens molære koncentration c er konstant

                             p/(R·T) = (n/V) = c


Skriv et svar til: Pv-diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.