Matematik

hjælp! trekantsberegning

17. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg får givet en retvinklet trekant ABC, denne trekant er opdelt i to ved hjælp af højden hc.. 

Følgende sider er oplyst:
- Siden AC = 8 og siden CB=6 
 

Bestem  AB samt højden  hc
Hvordan gør jeg det ?
 

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

AB er hypotenusen i den retvinklede trekant, hvor man kender de to kateter. Brug Pythagoras til at beregne c = |AB| .

Benyt dernæst, at a·b = c·hc til bestemmelse af højden hc .


Svar #2
17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 ååh ja.. men jeg forstår ikke helt hvorfor man skal skrive a*b= c*hc til at bestemme siden hc ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet af en trekant er T = (1/2)·hc·c , men da trekanten er retvinklet, er dette også lig med (1/2)·a·b , da den ene katete kan spille rollen som højde, mens den anden katete er grundlinien.

Dermed er

hc = a·b / c


Svar #4
17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 åh tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2011 af mathon

                                     areal       =     areal

                                    (1/2)·hc·c = (1/2)·(a·b) 

                                             hc·c = a·b

                                                hc = (a·b) / c


Svar #6
17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 men hvorfor er det egentlig at du ganger med a*b i den første linje? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #3. Arealet af trekanten kan både beregnes som    (1/2)·hc·c    og som     (1/2)·a·b .


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2011 af mathon

                  A = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·a·b·sin(90º) = (1/2)·a·b·1 = (1/2)·a·b


Skriv et svar til: hjælp! trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.