Matematik

Reducering.

20. marts 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nr.1: 6*(x/2 + 3/4)2 : Skal man tage kvadranten før man ganger 16 ind i parentesen?

Nr.2: Er det korrekt at forkorte på denne måde? 256x2/2 = x2(256/2) og x2/2 = 1/2(x2) Er det muligt?

Nr.3: Er dette korrekt? (-2)= 4 og -22 = -4 

Nr.4: Er denne løst korrekt? 16(x(3+4) = 16x(3+4) = 48x+64x = 112x


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af 215 (Slettet)

 nr. 1 : ja

nr. 2 hvad er det du skal reducere ?

nr. 3 = ja.. men du skriver vist for forkert (-2)^2 = 4 og -(2)^2 = -4

nr. 4  nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2011 af emul0c

Nr. 1:

Faktorernes orden er ligegyldig når der er tale om multiplikation. Der står reelt set 6 * (x/2 + 3/4) * (x/2 + 3/4).. der kunne ligeså godt have stået  (x/2 + 3/4) * 6 * (x/2 + 3/4).. Så det er ligegyldigt om du tager kvadranten først eller sidst.


Nr. 2:

Korrekt.
 

Nr. 3:

Er ike helt sikker. Hvis du mener at der i virkeligheden står - (22), så ja, så er det -4.


Nr. 4:

Korrekt.


Hvis du prøver at erstatte dine x'er med en talværdi, så kan du altid selv kontrollere om det du har lavet er rigtigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af AMelev

Ad 3
-22 = -(22) = -(22)  Parenteserne i de to sidste er altså overflødige, så du har ret.
Iflg. regnearternes hierarki, skal man opløfte i potens FØR man lægger sammen/trækker fra.


Svar #4
20. marts 2011 af multo26 (Slettet)

Der kom lige nogle uenige røster frem der!

Hvem har ret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2011 af emul0c

#4

Umiddelbart vil jeg mene at jeg har ret mht. spørgsmål 4.
Prøv at sætte tal ind på x's plads (vilkårligt tal), så vil du se at du har regnet rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2011 af AMelev

Der er ikke uenige røster mht. 3.  I har alle 3 ret, da det jo er det samme - parenteserne er bare overflødige.

Mht. 4 har du og #2 ret, hvis altså den halve parentes bliver til en hel parentes (eller blivewr fjernet, da den er overflødig): 16(x(3+4)) = 16x(3+4) = 48x+64x = 112x
Du kan også bare regne dden sidste parentes ud først: 16x(3+4) = 16x·7 = 16·7x , da faktorernes orden er ligegyldig og
16·7x  = 112x


Skriv et svar til: Reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.