Fysik

hvad er henfaldskonstanten/k og µ

20. marts 2011 af hansfra (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.

Hvad er henfaldskonstanten eller k og µ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

     µ er svækkelseskoefficienten


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2011 af Light-Lover (Slettet)

Henfaldskonstanten betegnes med k


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Henfaldskonstanten er sandsynligheden for at stoffet henfalder pr sekund


Svar #4
20. marts 2011 af hansfra (Slettet)

 Hvad betyder K og µ egentligt? 


Svar #5
20. marts 2011 af hansfra (Slettet)

 beskrivelse af hvad det er


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2011 af mathon

       k er
                   det relative henfald per tid:

                                                                k ≈ |ΔN| / (N·Δt)
                                                                     
                                                                N = No·e-kt                  0<k<1

.............
 
     ved at lade den ioniserende stråling passere
     forskellige materialer svækkes intensiteten
     specifikt

     µ er
                den relative intensitetssvækkelse per tid:

                                                              k ≈ |ΔN| / (N·Δt)
                                                              I = Io·e-µx                     0<µ<1   


Svar #7
20. marts 2011 af hansfra (Slettet)

 Tak for svaret Mathon, 

Er der et sted på internettet, hvor der er et henfaldskema, da jeg skal se hvad henfaldstiden er for barium 137


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2011 af mathon

  

   T½ = 2,552 min.


Svar #9
20. marts 2011 af hansfra (Slettet)

Halveringstiden på 2,552 min, det er officielle tal?

Vores beregner vise at T½ var 2,8 min. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. marts 2011 af mathon

      Halveringstiden på 2,552 min. er den  officielle værdi


Svar #11
20. marts 2011 af hansfra (Slettet)

Hej igen.

Hvilke fejlkilder kan der havde været i vores forsøg da vores beregninger afviger med 0,248 min fra de officielle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2011 af ClaraHennecke (Slettet)

Hej! Jeg sidder med næsten den samme opgave (det skal måske lige nævnes, at den skal afleveres om 2 timer), og jeg er helt lost.. Hvordan regnede I selv T½? Hvordan regnede I jer frem til de 2,8 min? På forhånd tak :)


Skriv et svar til: hvad er henfaldskonstanten/k og µ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.