Matematik

beregning af parallelogram

20. marts 2011 af freakoy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 et parallelogram ABCD:

AB=3.2

BC=5.6

vinkel B= 102 grader

a)

beregn længden af hver af diagonalerne AC og BD.

b)

Beregn parallelogrammets areal.

c)

Beregn en af vinklerne mellem de to diagonaler på parallelogrammet.

- jeg er lidt på bar bund med hensyn til parallelogrammer, så jeg håber der er en der kan hjælpe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af peter lind

Tegn parallelogrammet op. Du vil se at i trekant ABC kender du 2 sider og den mellemliggende vinkel. Brug cosinusrelationerne på den.


Svar #2
20. marts 2011 af freakoy (Slettet)

 okay, jeg er kommet så langt at jeg har lavet a'eren.

hvad er formlen for beregning af et parallelograms areal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af peter lind

produktet af længderne af 2 hosliggende sider*sinus af mellemliggende vinkel.


Skriv et svar til: beregning af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.