Matematik

matematisk fysik

21. marts 2011 af theasb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

(1) dE = TdS − pdV + μdN

(3) E(λ S, λ V, λ N) = λ E(S, V,N).


Differenti´er Lign. (3) mht λ og benyt derefter (1) og regneregler for
differentialer til at vise at

E(S, V,N) = TS − pV + μN.

er på bar bund hjælp.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2011 af peter lind

dE/dλ = ∂E/∂S*dS/dλ +∂E/∂V*dVdλ +∂E/∂N*dN/dλ


Svar #2
21. marts 2011 af theasb (Slettet)

??

forstår ikk hvad du mener


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2011 af peter lind

Du kan aflæse de partielle afledede af ligning 1. Således er ∂E/∂S = T.

Når du skal beregne dS/dλ skal du huske på at i ligning 3 er S erstattet af λS


Skriv et svar til: matematisk fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.