Matematik

Isolering

14. maj 2005 af KarGa (Slettet)
Er igang med Mat-IT på HTX - laver B'eren - men jeg sidder desværre fast i en af opgaverne..
Jeg kan godt finde ud af selve opgaven, men ka ikk få isoleret r i den her ligning:
8*pi*r*((800-2*pi*(-2)*r^2)/2*pi)*2*pi*r*((800-2*pi*(-2)*r^2)/2*pi*r) = 0

Undskyld den rodede skrivning, men det er svært uden Equation Editor...

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2005 af xyz (Slettet)

man kan jo isolere den på grafregneren.. men der er ingen mellemregninger

Svar #2
14. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Jeg skal jo bruge mellemregninger, det andet lærer jeg jo ikk noget af... ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2005 af Windcape (Slettet)

Hvorfor mellemregninger ?

I din lining er der kun een variable, så brug mathcad, eller lign. til at isolere den med.

Men hvis du vil isolere, start med at udregne alt i paranteserne , indefra og ud.

Husk at du skal gøre det med IT, det er vigtists.

Svar #4
14. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Jeg har ikk mathcad og jeg vil bare gerne ha isoleret r! Der er en ubekendt i hver parantes, så det blir nok rimeligt rodet...

Ka i ikke bare forklare mig hvordan i ville gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2005 af xyz (Slettet)

jeg ville helt sikkert bruge min TI-89 ;o)

Svar #6
14. maj 2005 af KarGa (Slettet)

#5 det ska squ nok passe, men jeg vil squ bruge den gammeldags metode! Jeg ka bare ikk huske alle de regler der er for reducering og omrokering..

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2005 af xyz (Slettet)

læs i din grundbog

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2005 af *A* (Slettet)

Personligt tænker jeg bare at hvis du er til eksamen i MAT IT, så lyder det som en rigtig fornuftig ide at vise at du kan bruge dine hjælpemidler. Ellers kan censor jo tro at du slet ikke ved hvad dine hjælpemidler kan siden du laver det i hånden.

En alternativ mulighed (hvis du gerne vil vise at du kan begge dele) er at isolere det i hånden (hvis du kan finde ud af det) og derefter henvise til dine IT-udregninger hvor du får det samme resultat.

Svar #9
15. maj 2005 af KarGa (Slettet)

#8 ja det vil jeg også gerne prøve, men så ska jeg jo også kunne finde ud af at isolere den ligning :)

Er der ikk nogen der kan hjælpe mig med det?

Svar #10
15. maj 2005 af KarGa (Slettet)

desuden har jeg ingen IT hjælpemidler ud over min lommeregner, og den giver et forskelligt svar for hver gang jeg prøver...

Svar #11
15. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Så anbefal mig et program, det ska være freeware eller ha en trial-periode på min 14 dage.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2005 af Duffy

Isolere r i denne ligning:

8*pi*r*((800-2*pi*(-2)*r^2)/2*pi)*2*pi*r*((800-2*pi*(-2)*r^2)/2*pi*r) = 0


r = 0



Duffy

Svar #13
15. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Jamen r skal være radiussen af en cylinder.. det kan ikke være så lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. maj 2005 af Duffy

KarGa.

Er du sød at skrive hele opgaven op herinde?

Så kan vi bedre hjælpe dig.

Der er måske tale om at du har lavet en tastefejl, for eneste mulige løsning til det du har skrevet er at
r=0. Alt andet i din ligning er konstanter undtagen r.

Dit udtryk kan recuceres til

64*pi^4*r^3*(200+pi*r^2)^2 = 0


Duffy

Svar #15
16. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Jeg har fundet ud af at der var en fejl i differentieringen..
Nu står jeg igen med en formel som jeg får et forkert tal ud af ved isolering

(pi*r*(3*(pi+10))*r+200)/125=0
Ender med at sku tage kvadratroden af minus-tal..

Den har jeg fået ved at differentiere
((2*pi*r)/360*72)*(pi*r^2)/50+r*(pi*r^2)/50+r*(pi*r^2)/50+(pi*r^2*72)/360*2

Hvor meget mere af opgaven ska i bruge?

Svar #16
16. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Ska lige siges at jeg er enormt glad for al den hjælp jeg får herinde!

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. maj 2005 af Duffy

Jah, du får flg udtryk:


(pi*r*(3*(pi+10))*r+200)/125=0

r^2 = -200/pi/(3*pi+30)

...som er en modstrid!

Du må gøre et eller andet forkert som det er svært selv at læse korrektur på.

Så nu er det jeg spør' dig igen:

Kære KarGa.

Er du sød at skrive HELE opgaven op herinde?

Så kan vi bedre hjælpe dig.



Duffy


Svar #18
21. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Opgaven jeg er igang med nu har jeg smidt ud på http://www.upitfree.dk/upload/files/Studieportalen.jpg (Husk lige at ændre jpg til doc)

Håber i ka hjælpe..

Svar #19
21. maj 2005 af KarGa (Slettet)

Vælg Gem destination som... og omdøb filnavnet til Studieportalen.doc ;)

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. maj 2005 af frodo (Slettet)

det kan man ikke

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.