Matematik

Hjælp til cas værktøj desolve

22. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har et problem med en differential ligning der skal "desolves" så jeg kan få den til at tegne en graf.

differentialligningen ser sådan her ud:

du/dt = 2,5 + 2sin(2*π *t) - 0,2u

jeg har så skrevet følgende ind på min ti-89:

desolve(y ' = 2.5+2*sin(2*π*x)-0.2*y,x,y)

den løser ikke ligningen rigtigt da løsningen siger kommer med en ukendt variabel , @ på ti-89.. Prøvede at slette det bare for at eksperimentere lidt, men det gjorde bare at grafen blev helt forkert.. Grafen skulle gerne give en masse bøljer op og ned, samt at følge en anden graf jeg har indtastet


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

 Har du et punkt eller noget andet information om differentialligningen? grunden til at den giver dig en @ værdi er at der hører flere x-værdier sammen med en y-værdi, den løsning som lommeregneren giver dig er altså en fuldstændig løsning. Håber det hjalp :)


Svar #2
22. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

Tak for svaret :)

byttede rundt på x og y og tilføjede også "and y(0)=0" til sætningen.. nu kunne den lave grafen, men den burde lave sådan en svingende graf (op og ned)

Prøver lige at høre min lære om det imorgen eller poster jeg lige herinde igen ;)


Skriv et svar til: Hjælp til cas værktøj desolve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.