Matematik

Potensfunktioner

22. marts 2011 af Dalolmaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Opg.8 I hver af følgende opgaver er der opgivet to punkter. Benyt formlerne for a og b til at bestemme forskriften for den potenssammenhæng.

Hvad er formlerne? jeg kender intet til det her og jeg har søgt overalt. (måske kunne jeg havde overset et eller andet)
hjælp søges D:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal sikkert finde forskriften for potenssammenhængen y = b·xa . Benyt de givne datapunkter til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Jeg har vedlagt formlen for a som billede det var lidt kompliceret at skrive her.

Når du har fundet a bruger du et af dine punkters x og y-værdi og dit funde a og sætter ind:

y=b*x^a  <=>  b=y/(x^a)

Håber det hjalp :)

Vedhæftet fil:a.docx

Svar #3
22. marts 2011 af Dalolmaster (Slettet)

 mange mange tusind tak :) det var lige sådan noget jeg stod og manglede. så kan jeg sagtens lave min opgave :D


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.