Matematik

Logaritmer???

23. marts 2011 af Maria-maria (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en logaritme opgave, hvor der er nogle regnstykker jeg er kørt rimelig meget fast i.

Håber der er nogle genier der kan hjælpe?

Løs ligningerne:

1)  logx3 + logx2 = 5

2)  ln2x = 1 - hvilket er det samme som lnx * lnx

3)  log2x + 3 * logx = 4

4)  2 ln(x2) = 3 lnx - 1

5)  5 * (lnx)2 - 8lnx = lne3

6)  (logx2) - log(x2) = 0

Håber I kan svare på dem, eller bare nogle af dem :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af Walras

Vi kan svare på allesammen, men det er vel dig, der skal lave dem.

Brug dine logaritmeregler.

logx+logy=log(x*y)

logx-logy=log(x/y)

log(xy)=y·logx

Alle ovenstående regler gælder for log og ln.

Specifikke regler:

10logx=x

elnx=x


Svar #2
23. marts 2011 af Maria-maria (Slettet)

kan bare ikke gennemskue dem.... kan du give et hint til hvilke der skal bruges hvor?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af Walras

Jeg synes egentligt, at du skal prøve selv. Det kan ikke være så svært. Lad os se på den første sammen.

logx3+logx2=5

Vi ser hurtigt, at der står + imellem logaritmerne, så vi bruger regel 1), så

log(x3·x2)=5 

som forkortes til

logx5=5.

Vi benytter da, at 10logx=x, så

x5=105

og da tager den 5. rod på begge sider af lighedstegnet, så

x=10,

hvormed vi er færdige.


Skriv et svar til: Logaritmer???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.