Matematik

Ln(5x)=[ln(x)+1]*ln(x)

23. marts 2011 af Strongerman (Slettet) - Niveau: A-niveau

har fløjet lidt rundt på yahoo answers samt min mat bog, og kan stadig ikke rigtig løse min logaritmefunktion..
Hjælp påskønnes!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ln(5x) = ln(5) + ln(x) . Sæt y = ln(x) og løs den fremkomne 2.-gradsligning i y .


Svar #2
23. marts 2011 af Strongerman (Slettet)

Kan du ikke prøve at stille ligningen op, så kan jeg vist godt klare resten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

ln(5) + ln(x) = (ln(x))2 + ln(x) , sætter vi y = ln(x) fås

ln(5) +y = y2 +y


Skriv et svar til: Ln(5x)=[ln(x)+1]*ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.