Matematik

trigonometri

24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om den retvinklede trekant ABC oplyses, at
katete b er 3x
katete a er 4x
hypotenusen er 10
a) Bestem x .

Er det så ikke bare at sige:

a^2+b^2= c^2

4x^2+3x^2= 10

4x+3x= 10

x=1,42

eller?

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Pythagoras lyder

a2 + b2 = c2

Her er a = 4x , b = 3x og c = 10 , så Pythagoras bliver

(4x)2 + (3x)2 = 102

Gang nu ud og løs ligningen.


Svar #2
24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet)

16x+9x= 100

1x=25

var det bedre :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er stadig forkert. Man har jo (4x)2 = 16x2 og (3x)2 = 9x2 , så vi får

16x2 + 9x2 = 100 , dvs

25x2 = 100

Find nu x .


Svar #4
24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet)

så tar man kvadratroden af begge og så giver det:

25x= 10

2,5 x= 1

x= 0,4

er det rigtigt :)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er stadig forkert.

Man skal lige tage kvadratroden korrekt.

25x2 = (5x)2 = 102


Svar #6
24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet)

så det er 5x^2 = 10^2

5x= 10

x=2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Flot!.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.