Matematik

Forskrift for f

24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Pris-afsætningskurven for en bestemt vare kan beskrives ved en lineær funktion f (x) = ax + b, hvor
x angiver afsætningen i stk., og f (x) angiver prisen pr. stk. ved en afsætning på x stk.
Det oplyses, at prisen pr. stk. ved en afsætning på 100 stk. af varen er 300 kr., og at prisen pr. stk.
ved en afsætning på 200 stk. af varen er 100 kr.
a) Bestem en forskrift for funktionen f .

Kan det passe at den giver:

a= (y2-y1) / (x2-x1)
a= (200-100) / (300-100)= 100/200= 0,5
0,5(x-200)+100
= 0,5x-100+100
= 0,5x??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af klimasven (Slettet)

 Nix.

Tegner du situationen kan du se at den rette linie er aftagende:

a= (100-300) / (200-100)= -200/100= -2

Regn videre med denne a værdi og du skulle gerne nå frem til f(x)=-2x+500

Kontroller altid resultatet ved at indsætte de opgivne værdier
 


Skriv et svar til: Forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.