Matematik

y=ax+b hjælp?

25. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 y = ax+b, hvordan finder man b?

Og hvad er b's navn.

Jeg ved godt at a er hældningen.

y2-y1/x2-x1 til at finde a, man hvordan finder man b?

ΔABC har vinkelspidserne A (-1,3), B (5,6), C (4,-2).Opskriv en ligning for hver af de linjer, som siderne ligger på. (opgave 527 i mat ab1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2011 af mathon

                               b = y1 - a·x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2011 af mette48 (Slettet)

b er skæring med y-aksen


Svar #3
26. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 forklar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2011 af mathon

beregn

           a og b   tre gange         én for hver af de tre linjer


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2011 af mathon

 f. eks.:

   

  linjen gennem A(-1,3) og B(5,6)

                 a = (6-3) / (5-(-1)) = (3/6= (1/2)

                 y = (1/2)x + b   gennem B(5,6)

                 b = 6 - (1/2)·5 = (12-5)/2 = (7/2)

                 y = (1/2)x + (7/2)


Skriv et svar til: y=ax+b hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.