Fysik

Bremselængde?

26. marts 2011 af Aarhusdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og bøvler med noget fysik, som jeg simpelthen ikke kan få til at gå op.

http://img832.imageshack.us/i/unavngivethi.jpg/

Opgaven er på billedet i linket ovenfor.

Det er opgave b, jeg er gået i stå ved. Jeg kan ikke få udledt en formel, så jeg får de samme resultater som min lære.

Jeg vil have, at Ekin/Fbrems = sbrems, men det er det vist ikke.

Min lærer får følgende:

Der skal gælde, hvis bilen skal standse:
"Bilens kinetiske energi (når opbremsningen begynder)" = "Bremsekraftens arbejde"
Altså:
½*m*v2 = Fgn*sbremse
Så vi får:
(½*m*v2)/Fgn = sbremse

Fgn må jo være gnidningsmodstanden.

Som en tjekker brugte jeg resultater for opgave c, hvor min lærer får resultaterne: 0,4 m, 1,6 m, 6,3 m og 24,1 m. De kommer af 10, 20, 40 og 80 km/t.

Bruger jeg solve på lommeregneren, kan jeg jo finde ud af, hvad Fgn er, og den er 150000 - hvilket jeg ikke aner, hvordan han får ud fra de oplysninger, der er at finde i opgaven.

Er der et klogt hoved, der kan forklare det nærmere?

På forhånd mange tak.


Svar #1
26. marts 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Nu kan I ikke se hastighederne i opgave c, men de er 10, 20, 40 og 80 km/t, hvoraf resultaterne kommer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2011 af peter lind

Fbrems = μ*Ft = μ*m*g . hvilket ikke stemmer med de 150000 med mindre du har brugt nogle meget mærkværdige enheder.


Svar #3
26. marts 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Hvis jeg bruger den formel, min lærer siger er rigtigt, så kan jeg jo bruge solve-funktionen på min lommeregner. Han får en bremselængde på 0,4 m ved 10 km/t.

I hans formel må dette så blive:

solve((1/2*1200*102)/x = 0,4, x) = x = 150000. Og ud fra de oplysninger i opgaven, kan jeg ikke se, hvordan dette tal fremkommer. 150000 = Fgn. Wuuut??


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2011 af peter lind

Har du ikke misforstået din lærer eller fået skrevet forkert af?


Svar #5
26. marts 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Det er fjernundervisning, og hans ord står på hjemmesiden :)


Svar #6
26. marts 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Man kunne selvfølgelig lære at regne km/t om til m/s, så passer det hele jo.

Problem løst.


Skriv et svar til: Bremselængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.