Matematik

logaritme regneregler

26. marts 2011 af gregersmunk (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan kan: Log(3)+log(5)-log(30)+log(2) give 0 ?

jeg har forsøgt med at stille det op på alle mulige måder men det gir ikke det ønskede resultat

log(3)+log(5) gir log(15) og så ved jeg godt at "30" skal under brøg stregen men så knækker filmen

er der en der kan pænsle det ud for mig ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2011 af peter lind

=Log(3*5*2/30) = log(30/30)

Du kan også bruge Log(30) = Log(2*3*5) = log(2)+Log(3)+log(5)


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regnereglerne for logaritmer: log(a·b) = log(a) + log(b) , og log(a/b) = log(a) - log(b) , så

log(3) + log(5) - log(30) + log(2) = log(3·5·2/30) = log(30/30) = log(1) = 0 .


Svar #3
26. marts 2011 af gregersmunk (Slettet)

mange tak for svarene .... det jeg så er lidt i vilrede over er at man kan flytte de enkelte udtryk rundt efter for godt befindende .... det skal ikke regnes i rækkefølge ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2011 af peter lind

Rækkefølgen er ligegyldig. Den kan du vælge som det passer dig. Dog skal du tage hensyn til parenteser og regne hirakiet.


Skriv et svar til: logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.