Matematik

cartesianske koordinater

27. marts 2011 af science1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og gennemregner et eksempel for at forstå omdannelsen af koordinater. Jeg skal omdanne de spherikale koordanter (4, π/3, 2π/3) til cartesianske koordinater. Jeg har altså p=4, Ø=π/3 og Θ= 2π/3. Så har jeg formlen

x=psinØ cosΘ

y=psinØ sinΘ

z=pcos Ø

ifølge bogen skal jeg få x=-√3, y=3 og z=2, men uanset hvad jeg gør kan jeg bare ikke komme frem til de resultater. Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Jeg vil gætte på at du blander vinkelmål i grader og radianer. Hvis du bruger de mål der står i opgaven skal du have din lommeregner indstillet til radianer. Alternativt kan du omregne vinkelmålene til grader. Det sidste giver lidt pænere tal.


Skriv et svar til: cartesianske koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.