Matematik

y=k*x^a

27. marts 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg har en tabel hvor jeg har værdier for varighed og intensiteten.

forskriften y = k*xa

y er intentensiteten og x er varigheden

Jeg skal bestemme tallene k og a.


Skal jeg så lave en regression og derefter finde frem til tallene k og a, og hvis det er sådan, hvordan laver man så en regression i en TI-89?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Ja, du skal lave regression.

Hjælp til regression på TI-89 kan fås her: http://posthus.naestved-gym.dk/laerer/NE/3m_MA2/noter/reg.html


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2011 af peter lind

Hvis du har mere end 2 datapar bør du bruge regression. Hvis du kun har 2 kan du sætte dem ind i funktionsudtrykket. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #3
27. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 Jeg har kun to datapar varighed og intensitet. Jeg får ikke at vide om det er en eksponentiel, linæer eller potens regression i opgaven, hvordan skal jeg finde ud af det? Jeg hælder dog mest til potens. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2011 af peter lind

y = k*xa er en potensfunktion.


Svar #5
27. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 @Peter lind, jeg fandt ud af at det var en potens, tak for hjælpen til jer begge.


Skriv et svar til: y=k*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.