Matematik

Mønter

27. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg har brug for hjælp. Jeg kan ikke løse denne opgave, håber I kan hjælpe mig. Det er vigtig, det skal nemlig aflevers i morgen... PÅ FOR HÅND TAK :)

I år 2006 var der 110 500 000 stk. 20-kroner i omløb.
En 20-krone har en tykkelse på 2,35 mm.
Verdens højeste bjerg Mount Everest er 8.848 km højt.
OPG: Undersøg, om en stabel af de 20-kroiner,der var i omløb i 2006, vil være højere end Mount Everest.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Kvadratrod (Slettet)

1 mm = 0,000001 km , 2,35 mm = 0,00000235 km. Så skal du vist bare gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

1 mm = 0,001 m = 0,000001 km

2,35 mm / 1000 000 = 0,00000235 km

0,00000235 * 110 500 000 antallet af mønter = 259,675 km

Så ja, de mønter vil være højere end Mount Everest.


Skriv et svar til: Mønter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.