Fysik

Q-værdier

27. marts 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal man bruge massedefekten til noget, når man regner Q-værdier ud? Er det ikke kun massetilvæksten?

I min bog står der:

Q= -Δm * 1,4922*10-10 J/u

Hvordan er de kommet frem til det ved at se på

Q= -Δm * c2

Skal man medregne elektronens masse, når man beregner massetilvæksten. Jeg kan mindes, at man ikke behøver det, når der er tale om beta+-henfald. Er der lige nogen, der kan komme med et eksempel.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Til beregning af Q-værdien, finder du massetilvæksten. Normalt medregnes elektronen, men det har meget lille indflydelse på resultatet.


Svar #2
27. marts 2011 af placebo321 (Slettet)

Har du svaret på mit andet spørgsmål? Altså formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Grunden til at der står Q= -Δm * 1,4922*10^-10 J/u, er at det er unit*c^2. dermed kan du bare benytte massen i kg, da unit er omregnet til kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af mathon

i overensstemmelse med #3:

                        1 u =  1,66054·10-27 kg

                        1 u ≡ (1,66054·10-27 kg)·(2,99792·108 m/s)2 = 1,49242·10-10 J = 931,494 MeV


Skriv et svar til: Q-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.