Matematik

Symmetriakse og toppunkt

27. marts 2011 af NannaHansen234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem symmetriakse og toppunkt for hver af parablerne og tegn disse
a) y=-x2+4x+5

Hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at finde en formel for toppunktet af en parabel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2011 af lassebach1 (Slettet)

toppunket ligger i ( (-b)/2a , (-d)/4a )


Svar #3
27. marts 2011 af NannaHansen234 (Slettet)

 
a = 2, b = -2, c = -4,
d = b² - (-2ac) = 2² - 2 · 2 · (-4) = 

er det ikke noget i den retning


Svar #4
27. marts 2011 af NannaHansen234 (Slettet)

 sårn man starter ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#3: De tal passer ikke på den ligning du har skrevet i #0.


Svar #6
27. marts 2011 af NannaHansen234 (Slettet)

 er lidt blank nu selv... Forstår ikke hvordan jeg skal lave den 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Du HAR jo faktisk fået formlerne for toppunktet i #2

Symmetriaksen er linien igennem toppunktet og hele parablen
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2011 af mathon

        symmetriaksen for
        parablen
                                                    f(x) = ax2 + bx + c    a≠0

            er linjen
                                                    x = (-b/(2a))
              


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. marts 2011 af Duffy

Forudsat at du mener: y = - x2 + 4x + 5

a = 2, b = -2, c = -4, NEJ , NEJ , NEJ


d = b² - (-2ac) = 2² - 2 · 2 · (-4)  NEEEEEJ ! ! !

er det ikke noget i den retning - JAH, PRÆCIS - IKKE noget i den retning...

--------------

Se nu her:

a = -1, b = 4, c = 5,


d = b² - 4ac = ...regn selv 


Skriv et svar til: Symmetriakse og toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.