Matematik

Bestem a og b

30. marts 2011 af lullehmu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :-)

har fået en opgave for, som jeg ikke lige kan løse..

opgaven lyder som følgende:
"En funktion f er af typen f(x)=b*x^a, og der gælder at f(2) = 4 og f(4) = 64. Bestem tallene a og b"

Er der nogle der vil være søde at hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af input (Slettet)

 Du finder a ved at bruge formlen:

(log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1)) 

I dette tilfælde ville det se sådanne ud:

(log(64)-log(4))/(log(4)-log(2))=4

Vi kan nu finde b ved at lave en ligning ved hjælp af et af kordinaterne fx:

64=b*4^4 

Vi skal så finde b, det kan du bare gøre med cas og så for du:

Solve(64=b*4^4,b)

b=1/4


Svar #2
30. marts 2011 af lullehmu (Slettet)

Tusind tak! :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

64 = b · 44

64 = b · 256

-

b = 64 / 256

b = 1/4 = 0,25

-

Ingen grund til at bruge CAS her, og tror også at din lærer helst vil have at i selv løser b, ellers lærer man ikke at gøre det selv og så er man på den til en mundtlig eksamen :)


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.