Matematik

y=b*e^kt og fordoblingskonstant - HJÆLP!

31. marts 2011 af dude1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Verdens produktion af zink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved følgende model:
 

y= b*e^(k*t)

y er verdensproduktionen af zink (målt i megaton)
t er antal år efter 1900.
 

I 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40 megaton
I 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0 megaton.

a) Bestemmelse af tallet b og k.
b) Bestemmelse af fordoblingstiden for verdensproduktionen af zink ifølge modellen.
c) Kommentering af modellen når det oplyses, at verdensproduktionenaf zink i 2000 var 8,0 megaton .

Ved godt, at der der er flere tråde med netop denne opgave, men jeg forstår den simpelthen ikke :-(

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af mathon

                            y = b·at
dvs
                            y2 = b·at2
                            y1 = b·at1                                     som ved division giver

                           
                            y2/y1 = at2-t1 = aΔt

                            a = (y2/y1)1/Δt


 

                           


Skriv et svar til: y=b*e^kt og fordoblingskonstant - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.