Matematik

Aflervering..hjælp! a-niveau mat.

31. marts 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Når en gletcher bevæger sig ned af en bjergside afhænger isens fart bl.a. af  dybden under gletscheroverfladen. Jo dybere man kommer ned under gletscherunderfalden desto langsomere bevæger isens sig.
i en model for en bestemt gletscher regner man med at isens fart er givet ved:
v=100-0.00046*h^4

hvor v = farten mål i cm/år og h = dybden i meter.

a) bestem isens fart i 16 meters dybde

Landss gletscherens bund er isens fart 0
 

b) hvor høj er gletscheren?

 

Undskyld hvis det var for meget, men er fuldstændig tabt, håber i kan hjælpe mig. På forhånd tak.

b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

a)

v = 100 - 0,00046 * 164

v = 69,85344 cm/år Tror jeg.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Løs ligningen v = 0 .


Svar #3
31. marts 2011 af MrEr (Slettet)

 Ja det fik jeg det også til, men den beder om fart af isen i overfladen også, eller læser jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I a) spørges der da om farten i 16 meters dybde.


Svar #5
31. marts 2011 af MrEr (Slettet)

 #1 rettelse, der står "i dybden og overfladen" 
#4 der står også i overfladen, glemte at få det med


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så beregn farten på overfladen. Det er v(h=0) . Vi kan jo kun løse opgaven, som den bliver formuleret.


Skriv et svar til: Aflervering..hjælp! a-niveau mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.