Fysik

HJÆLP!!!!

02. april 2011 af basse16 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude.

Jeg er ikke så skarp til fysik, så jeg aner ikke hvilke formler, eller hvordan jeg skal udregne disse opgaver.

Tak på forhånd :)

Opgave 1

Om 3 neutrale atomer A, B og C oplyses følgende:

Atom A indeholder 3 elektroner og 7 nukleoner

Atom B indeholder 142 neutroner og 232 nukleoner

Atom C indeholder 5 protoner og 11 nukleoner

Angiv de tre atomers grundstofnavne (som f.eks. Fe-56 – jern med 56 nukleoner).

Opgave 2

Opskriv henfaldsskemaet for Sr-90, der er beta-minus-radioaktiv.

Sr-90 har atommassen 89,9 u.

Hvor mange atomer er der i 0,0032 mg Sr-90?

Opgave 3

En elektromagnetisk bølge har en bølgelængde på 3,27 m.

Hvad er bølgens frekvens i MHz?

Hvad er fotonenergien målt i J (Joule)?

Hvad er fotonenergien målt i eV (elektronvolt)?

Opgave 4

En elektromagnetisk bølge har fotonenergien 2,4 eV.

Hvad er bølgens frekvens?

Hvad er bølgens bølgelængde?

Opgave 5
Formel= m*g*h


En jerngryde med massen 1,2 kg indeholder 1,6 kg vand. Starttemperaturen af gryde og vand er 18 grader. Der opvarmes til 100 grader.

(1600-1200)


Hvor megen energi skal der mindst bruges til opvarmningen? Svaret skal angives både i J og i kwh.

Der benyttes en kogeplade med effekten 1800 w til opvarmningen, der varer 7 minutter.

Hvad er nyttevirkningen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

1) du går ud fra at atomet skrives A/Z X, hvor A er nukleoner og Z er protoner.

2) du gange atommassen med 1,66*10^-27 kg/u, så har du atommassen i kg. Dernæst dividerer du dette tal op i massen af Sr-90.

3) benyt c = f * λ og E_foton = (h*c) / λ , husk at 1 eV = 1,6*10^-19 J og at c = 3,00*10^8 m/s

4) du benytter igen formlerne i 3)

5) du beregner energi til opvarmning ved: Q_opvarm = (m_jern*c_jern + m_vand*c_vand) * (100 - 18)

η = Q_opvarm / (1800*7*60)


Svar #2
03. april 2011 af basse16 (Slettet)

tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2 - intet problem :-)


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.