Matematik

Hej alle!!

04. april 2011 af migmigogattermig (Slettet)

hej alle

jeg vil lige vide noget( er nemlig i tvivl)

hvordan regner man det her ud??

20%  rabat på en computer for normalpris: 5000kr

25% fra en computer for normalt 4200kr

jeg håber i kan hjælpe

k.h. mig!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. april 2011 af nb3810 (Slettet)

 100-20 = 80

5000*80/100 = 4000

100-25 = 75

4200*75/100 = 3150


Svar #2
04. april 2011 af migmigogattermig (Slettet)

det forstod jeg ikke noget af

har du ikke en nemmere måde!!


Brugbart svar (3)

Svar #3
04. april 2011 af 215 (Slettet)

Der kommer mange folkeskole opgaver lige for tiden.. noget specielt imorgen ?..

hvis du ganger beløbet med 0,2 får du prisen med 20% rabat..
 


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. april 2011 af nb3810 (Slettet)

 Forkert!

Hvis du ganger med 0,2 får du prisen med 80% rabat..

Du starter med at trække 20% fra 100%, fordi du skal have 20% rabat og ikke 20% af prisen --> Det giver så 80% --> Så 20% rabat er altså det samme som 80% af prise..

Derefter ganger du 80 med normalprisen og så dividere du med 100..

/Nikolaj


Svar #5
04. april 2011 af migmigogattermig (Slettet)

#3 ja men er det jer der SKAL svare på dem eller gør i det bare??

#4 ok tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. april 2011 af PernilleKn (Slettet)

Hejsa,

Der er mange måder at regne med procenter, men jeg vil mene, at den meste korrekte måde er at dele tallet med 100, og så gange den op med procenten. Man deler tallet med 100, fordi procenter betyder "per hundrede".

fx:

20% rabat på en computer for normalpris: 5000kr

5000 / 100 X 20 = 1000 kr

(Du deler altså prisen på 5000 kr, med 100, for derefter at gange det op med de 20, som er procenten Du for derefter resultatet 1000, som er de 20% af 5000, skal du derefter have den nye pris på computeren, minuser du blot de 1000 kr fra de 5000 kr, altså computeren koster nu 4000 kr.)

25% fra en computer for normalt 4200kr

4200 / 100 X 25 = 1050 kr

(Igen.. Du deler prisen på 4200 kr med 100, og ganger derefter med 25, som er procenten. 25% af 4200 er altså 1050, og skal du have den nye pris, trækker du de 1050 fra de 4200, og får resultaten 3150 kr)

En anden god huskeregl, til når man fx står i en butik, hvor der er rabat, og man ik li har lommerregneren i lommen, er at fx, 20% er 20 kr fra hver 100 kr. eller 200 kr fra hver 1000 kr. Det vil altså sige, koster en bluse 100 kr, og der så er 20% rabat, trækker du blot 20 kr fra de 100, og blusen koster så 80 kr :) osv :)

- Pernille


Skriv et svar til: Hej alle!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.