Matematik

Bestem en forskrift

04. april 2011 af chokolade1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 1. En ret linje går igennem punkterne (2,-1) og (6,2).

a) Bestem en forskrift for linjen. b) Beregn y-koordinaten, når x= -6. c) Beregn x-koordinaten, når y = 2,3.   Jeg har ikke meget andet at sige, end jeg ikke kan finde ud af det...

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 a) En ret linje har forskriften y = a*x + b, hvor hældningen er a og b er skæringen med y-aksen. Find hældningen ved

a = (x1 - x2) / (y1-y2)

og b ved at indsætte et af punkterne (x,y) i forskriften

y = a*x +b

hvor du isolerer b.

b) når du har din forskrift sætter du -6 ind på x's plads

c) du sætter 2,3 ind på y's plads og isolerer for x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Den rette linie har forskriften y = f(x) = ax + b . Bestem først hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og bestem dernæst b ud fra det ene af punkterne.

b) Når a) er løst, kan man så beregne f(-6) , og

c) løse ligningen f(x) = 2,3 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2011 af Antidolph (Slettet)

a) Y=ax+b så

-1=a*2+b

og

2=a*6+b

du har nu to lingiger med to ubekendte så du finder bare a og b

b=-2a-1

2=6a-2a-1

a=3/4

2=3/4*6+b

b=2-4,5

b=-2,5

så forskriften er y=3/4x-2,5

b) du sætter bar -6 ind på x'es plads y=3/4*-6-2,5=-7


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.