Matematik

Trigonometri

05. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

 I trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B og siden
AC. Det oplyses, at ∠A = 70° og AB = BD = 5 .

Jeg skal skitsere trekanten og bestem ∠ADB samt AD. 

Hvordan skitsere jeg den? jeg ved ikke hvad skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B  er? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav et skitse, hvor de kendte størrelser markeres.

I trekant ABD kendes en vinkel og to sider. Trekanten er ligebenet, så vinkel ADB er lig med vinkel A. Dermed kendes alle tre vinkler i trekant ABD og den tredje side AD kan nu findes ved brug af cosinusrelationen eller sinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af peter lind

Du skal blot lave en grov skitse, som hjælp til det egentlige. Lav blot en trekant hvor A er mellem 45 og 90 grader og siderne AB og BD er omtrent lige store. Su afsætte derefter skønsmæssigt en linje, der halvere vinkel B


Svar #3
05. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Jamen hvilken vinkel er ∠ADB? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten kan jo også konstrueres på "klassisk" vis, men der bedes blot om en skitse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af acj (Slettet)

Hej :)

Hvordan isoleres h i følgende:

Areal (2450) = 1/2 * h * g


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2011 af peter lind

Gang med 2 og divider med g


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af acj (Slettet)

 h = 2450 * 2
          85
 

g = 85

Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vinkel ADB er vinklen med toppunkt i D og med vinkelben ud ad DA og DB. Det er den normale måde at angive en vinkel på i mere komplicerede konfigurationer. Trekant ADB er ligebenet, så de to vinkler ved grundlinien er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.