Matematik

vektorer

05. april 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om vektorerne bruges notation V(..)

V(AB) = (3,9) og V(AD) = (4,2)  og punkt D =(8,5)

På diagonalen AC ligger et punkt E, således at

|V(AE)|=3/5*|V(AC)|

Bestem koordinatsættet til E

Jeg har først beregnet vektor AC:

V(AC)=V(AB)+V(AD)=(7,11)

|V(AC)|=13,04

|V(AE)|=7,82

Jeg ved ikke, hvordan jeg kommer videre, og om dette er den rigtige fremgangsmåde.

Jeg bestemte vha. et CAS-program koordinatsættet til (8,21;9,61)

Hvordan kommer man frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfra ved du, at AC = AB + AD ? (brug fed skrift i stedet for den anden notation).

Udgør punkterne ABCD et parallelogram?


Svar #2
05. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Ja, de udgør et parallelogram. Det er selvfølgelig derfor jeg kan foretage den udregning. Det glemte jeg at skrive, men det var en opgave, jeg havde regnet tidligere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når du ikke henviser til en tidligere opgave, skal hele opgave jo defineres her.

Så er

AE = (3/5)AC , og dermed

OE = OA + AE = OD + DA + AE = OD - AD +(3/5)AC

      = (8;5) - (4;2) + (3/5)·(7;11)


Svar #4
05. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Det var sgu genialt :) tak


Svar #5
05. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Så når der gælder at

længden af vektor AE er lig med et tal gange længden af vektor AC

da er vektor AE lig med et tal gange vektor AC

Er det korrekt? Og hvilken regel er det?


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.