Matematik

Linær regression

06. april 2011 af Gomd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, vil høre om det rigtig det jeg gør.

Tabellen nedenfor viser tiderne for verdensrekorderne i maratonløb (målt i sekunder) for
mænd i perioden 1981-2007.


År 1981 1984 1985 1988 1998 1999 2002 2003 2007
Tid 7698 7685 7632 7610 7565 7542 7538 7495 7466
 

Udviklingen i verdensrekorderne for en maraton i perioden 1981-2007 kan beskrives ved
en model af typen W(t)=at+b, hvor t betegner tiden målt i år efter 1981, og W betegner
verdensrekorden målt i sekunder.
 

a) Bestem tallene a og b.

Jeg har lavet linær regression og fået:

a = -8,18726 og b = 23908,5 og r2 = 0,9516


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Sebrm (Slettet)

Jeg har ikke regnet resultatet efter, men jeg tror ikke du har regnet med år efter 1981 (du trækker 1981 fra det egentlige årstal). Bortset fra det er din metode er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af peter lind

Det ser godt nok ud.


Skriv et svar til: Linær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.