Matematik

logaritmer

15. februar 2012 af mm :) (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg sidder fast med en opgave om logaritmer. Opgaven lyder:

om tallet w=7,834 oplyses det, at log(w)=0,9040. løs uden brug af lommeregner ligningerne

log(x)=1,8940... ⇔ x= 78,34 

Er det rigtigt? :) jeg mangler bare en sammenhængende forklaring på hvordan man får svaret til at give det, dvs.. hvorfor skal man rykke kommaet et tak til højre når det er 1..

derefter skal jeg svare på:

log(x)=0,8940-1

og

log(x)=0,8940-2

 

På forhånd tusind tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af SuneChr

# 0          log w  er ikke rigtig.    log x er rigtig.

1)       Benyt    log (10·a)    =  log 10 + log a  =  ( log a) + 1

2)       Benyt    log (a / 10)  =   (log a) - log 10  =  (log a) - 1

  og    log (a / 100)  =   (log a) - log 100  =  (log a) - 2


Svar #2
15. februar 2012 af mm :) (Slettet)

Hov, undskyld..  der skulle have været skrevet log(w)=0,8940, dvs.

om tallet w=7,834 oplyses det, at log(w)=0,8940. løs uden brug af lommeregner ligningerne

log(x)=1,8940... ⇔ x= 78,34

 

Skal jeg stadigvæk bruge samme fremgangsmåde som du siger? :) Jeg tror at jeg skal udnytte at løsningen til w=7,834 er log(w)=0,8940 i alle opgaverne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af SuneChr

Du skal benytte, hvad der gælder for et interval:

                                                      0,01 < x < 0,1 ⇔  -2 < log x < - 1

                                                          0,1 < x < 1  ⇔  -1 < log x < 0

                                                           1 < x < 10  ⇔   0 < log x < 1      Kaldes hoveddekaden.

                                                       10 < x < 100  ⇔   1 < log x < 2

                                                   100 < x < 1000  ⇔   2 < log x < 3

Genlæs # 1

 


Svar #4
16. februar 2012 af mm :) (Slettet)

Vil du ikke være sød at forklare det på en anden måde, jeg kan simpelthen ikke se mig ud af det...


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2012 af mathon

                                                              

                                                                 log(x) = 1,8940

                                                                10log(x) = 101,8940 = 100,8940+1

                                                                 x = 100,8940·101

                                                                 x = 7,834·10

                                                                 x = 78,34


Svar #6
16. februar 2012 af mm :) (Slettet)

Tak! Hvad med de to andre opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2012 af mette48 (Slettet)

log(x)=0,8940-1   brug #1 linie 2

log(x)=0,8940-2  brug #1 linie 4


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2012 af mathon

lærer du ikke?

                                                                 log(x) = 0,8940-1

                                                                10log(x) = 100,8940-1 = 100,8940·10-1

                                                                 x = 100,8940·10-1

                                                                 x = 7,834·10-1

                                                                 x = 0,7834

 

 

                                                                 log(x) = 0,8940-2

                                                                10log(x) = 100,8940-2 = 100,8940·10-2

                                                                 x = 100,8940·10-2

                                                                 x = 7,834·10-2

                                                                 x = 0,07834


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2012 af mathon

generelt
                                                                 log(x) = 0,8940 ± n

                                                                 x = 7,834·10±n                          n∈Z


 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2012 af mathon

                                                                 x = 7,834·10n                          n∈Z

                                 eller

                                                                 x = 7,834·10±n                        n∈No



 


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.