Matematik

Cirkler og linjer

17. september 2012 af studerende82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

find en ligning for den cirkel, der har centrum i (6,-1) og som tangerer linjen med ligningen 2x-3y+12=0

 


Dist(P,l) = a*x1+b*y1+c / Kvadratroden af a^2+b^2

Dist(P,l) = -3*6+(-3)*(-1)+12 / kvadratroden af 2^2+(-3)^2

Dist(P,l) = -18 + 3 +12 / kvadratroden af 4+9

Dist(P,l) = -3 / kvadratroden af 13

Dist(P,l) = -0,83205


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte en ny tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1237628


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mathon

 

                Dist(P,l) = | a*xo + b*yo +c | / √(a2+b2)

                Dist(P,l) = | 2·6 - 3·(-1) + 12 | / √(22+(-3)2) = | 12 + 3 + 12 | / √(13) = 27/√(13) ≈ 7,48845

                                  husk numerisktegnet  som vist i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1237628

    cirkelligning:

                                   c:    (x - 6)2 + (y + 1)2 =  (27/√(13))2


Skriv et svar til: Cirkler og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.