Matematik

Cirkler og linjer

17. september 2012 af studerende82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

find en ligning for den cirkel, der har centrum i (6,-1) og som tangerer linjen med ligningen 2x-3y+12=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden r fra cirklens centrum til den angivne linie. Denne afstand er cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mathon


                     ...brug formlen for et punkts ( cirklens centrums ) afstand til linjen 2x-3y+12=0


Svar #3
17. september 2012 af studerende82 (Slettet)

Dist(P,l) = a*x1+b*y1+c / Kvadratroden af a^2+b^2

Dist(P,l) = -3*6+(-3)*(-1)+12 / kvadratroden af 2^2+(-3)^2

Dist(P,l) = -18 + 3 +12 / kvadratroden af 4+9

Dist(P,l) = -3 / kvadratroden af 13

Dist(P,l) = -0,83205


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt indsat, hvis cirklens centrum er som angivet (6,-1). Du bruger -3 som værdien for a første gang.

En afstand er altid et ikke-negativt tal.

dist(P,l) = |ax0 + by0 + c| / √(a2 + b2) , linie l: ax + by + c = 0, punkt P(x0 , y0)


Svar #5
17. september 2012 af studerende82 (Slettet)

hmm skal jeg så bruge 3?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Liniens ligning er

2x -3y +12 = 0 ,

så a = 2 , b = -3 og c = 12 . Du har jo brugt den korrekte værdi ved beregningen af √(a2 + b2) .


Svar #7
17. september 2012 af studerende82 (Slettet)

Upss.. tror mere det mig der sover :)


Skriv et svar til: Cirkler og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.