Fysik

resistans af wolframtråd

26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

opg. 4
a) beregn resistansen i en 3,0 m lang wolframtråd som har en diameter på 6,0*10^-4m

 

skal jeg så ikke bruge formlen:

R=ρ*I/A

og først omregne A til

6.0*10^-4/2= 0.0003

 

og så sætte det ind i formlen således:

 

0.0489*( (ohm*(mm)^(2))/(m) )*( (3.0*m)/(( pi *((0.0003*mm))^(2))) ) = 518845 ohm

 

det virker bare lidt højt, hvordan udregner jeg opgaven korrekt?


Svar #1
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

og næste opgave lyder;

b) beregn resistansen i en 2,5 m lang jerntråd med diameteren 0,50 mm. hvor lang skal samme tråd være, hvis dens resistans skal være 25 ohm?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

#0:   6*10-4 m / 2  er ikke lig med 0,0003mm.


Svar #3
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

hvis jeg skriver det i m så får jeg samme resultat.:

0.0489*( (ohm*(m)^(2))/(m) )*( (3.0*m)/(( pi *((0.0003*m))^(2))) ) =518845 ohm


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ja, men nu har du jo så ændret enheden:  Ωmm2 / m  til  Ωm, og så må du ændre værdien 0,0489.


Svar #5
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

hov hvis jeg regner det i meter bliver det

0.0489*(10)^(-6)*ohm*m*( (3.0*m)/(( pi *((0.0003*m))^(2))) )

0.518845 ohm  giver det resultat mening?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

#5 Ja, nu stemmer enhederne i hvert fald.


Svar #7
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

allright, mange tak


Skriv et svar til: resistans af wolframtråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.