Matematik

Puslespil

30. maj 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et puslespil kan samles, og sammenhængen mellem antal brikker og sekunder det tager kan skrives ved sammenhængen f(x)=1.54*x^1.44

hvor x er antallet af brikker, og f(x) er sekunder det tager at samle puslespiller.

b) hvor stort et puslespil kan en person nå at samle på 3000 sekunder?

Her kunne man jo bruge solve på sit CAS værktøj, jeg jeg tror det skal regnes manuelt ud til eksamen. Men hvordan?

c)

En person har to puslespil A og B

Puslespil A har dobbelt så mange brikker som B

Hvor mange gange så lang tid tager det at samle puslespil A?

 

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

I spørgsmål b skal du indsætte de 3000 sekunder for f(x) og så løse ligningen. Du får brug for at kunne egne med logaritmer, så du slipper ikke helt for hjælpemidler.

I c skriver du udtrykkene op for, hvor lang tid, det tager at lægge de to puslespil, og tage forholdt mellem dem. Når du har reduceret udtrykket, så meget, du kan, må du igen have fat i logaritmerne for at finde talværdierne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

I b) skal man løse ligningen

f(x) = 3000 , dvs

1,54 · x1.44 = 3000 ,

der har løsningen

x = (3000 / 1,54)1/1,44 ,

som kan beregnes med lommeregneren uden at benytte logaritmer.

I c) skal man beregne forholdet

f(2x) / f(x) = 21,44

som kan beregnes uden at benytte logaritmer.


Skriv et svar til: Puslespil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.