Matematik

Georg Mohr

14. december 2013 af 123434 (Slettet)

1) En af disse muligheder er korrekt. 1. Omar har skrevet sit navn på en glasplade: OMAR. Hvis man drejer pladen og/eller kigger på den fra den anden side, ser indskriften anderledes ud. Hvor mange af følgende muligheder kan forekomme

Jeg får svaret til 2.

2) Et kvadrat hvori diagonalen 4 er indskrevet i cirklen som vist. Hvad er arealet af det grå område?

Hvordan løses den opgave?

Tak på forhånd og god aften


Svar #1
14. december 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.georgmohr.dk/mc/mc14opg.pdf


Svar #2
15. december 2013 af 123434 (Slettet)

4) Et rektangel er inddelt i to dele som vist på figuren. Arealet af den hvide del er fem gange så stor som arealet af den grå del. Bestem brøken a/b, hvor a og b er længderne angivet på figuren

hvid 5 gange så stor som grå

Så måde den grå være 1, da 5*1=5

så A=1/5

Jeg ved ikke om, I får samme resultat. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

opg 1 er rigtig.
Opg2.:
Find arealet af cirklen (radius er det halve af diameter). find areal af firkant ved brug af pythagoras og at siderne er lige lange. træk tallene fra, og du har de fire hjoerner. Del med 4 og du har et hjoerne

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

opg4 opstil arealet af rektangel og trekant, ved at indfoere en hoejde h:
(a+b)*h=5*0.5ah
a+b=2.5a
b=1.5a

Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

opg 4 gaar ik ud paa at finde arealet men derimod at udtrykke et forhold mellem a og b . vaer opmaerksom paa at a er en laengde mens A er arealet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4. De to arealer er hhv en trekant med arealet A3 = (1/2)h·a og et trapez med arealet A4 = (1/2)h·(a+b+b) .

Det er oplyst, at A4/A3 = 5 , hvorfor

(a+2b)/a = 5 ,

hvorfor 

2(b/a) = 4 og dermed

b/a = 2, og altså

a/b = 1/2 (svar E).


Skriv et svar til: Georg Mohr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.