Matematik

procent!

21. november 2009 af Yaldaa (Slettet)

En der kan hjælpe med denne opgave ?

For en bestemt plantesort kan sammenhængen mellem, hvor mange planter man dyrker
pr. kvadratmeter, og hvor meget den enkelte plante vejer, beskrives ved funktionen

f (x) =175 000* x^1,5 ,

hvor x er antal dyrkede planter pr. kvadratmeter, og f (x) er den enkelte plantes vægt,
målt i gram.

a) Hvor mange procent falder den enkelte plantes vægt, hvis man øger antallet af
dyrkede planter pr. kvadratmeter med 25 %?

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

f(1,25x)/f(x) =


Svar #2
21. november 2009 af Yaldaa (Slettet)

det forstår jeg ikke helt vil du være sød og fortælle hvorfor ?:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Uh jeg har også lige en lille rettelse

Når x øges med 25% ganges det med 1,25

For at finde ud af, hvad der sker med f(x), når x ganges med 1,25 bestemmes f(1,25x)

Forskellen mellem f(x) og f(1,25x)  ses i forhold til f(x) før x blev øget med 25% for at bestemme hvor mange procent f(x) falder, når x ganges med 1,25

Dvs. ((f(x)-f(1,25x))/f(x))*100% =

(175 000* x1,5-(175 000* (1,25x)1,5))/(175 000* x1,5))*100% =

Reducer (x'erne skulle gerne gå ud med hinanden


Brugbart svar (3)

Svar #4
21. november 2009 af salliii (Slettet)

(175 000* x^-1,5-(175 000* (1,25x)^-1,5))/(175 000* x^1,5))*100%=28.4458%


Svar #5
21. november 2009 af Yaldaa (Slettet)

passer det at det giver 28,45% :)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2014 af 123434 (Slettet)

(1,25^(-1,5)-1)/1*100%=-28,45%
Er det acceptabelt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionsudtrykket skal tilsyneladende være

        f(x) = 175000·x-1,5 .

Når man beregner, hvor mange procent den enkelte plantes vægt falder ved en forøgelse af x, vil svaret være 28,4%, ikke -28,4% .


Skriv et svar til: procent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.