Matematik

decimaltal til brøk.

03. januar 2010 af mattyboy350 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg skal omskrive disse decimal tal til kortest mulige brøk. Jeg kan bare ikke huske hvordan man gør her er decimaltallene.

0,2

0,4

1,2

0,25

0,87


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af mathon

0,2 = (2/10) = (1/5)

1,2 = 1 + 0,2 = 1 + (1/5) = (5/5) + (1/5) = (6/5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Første ciffer i decimalbrøken er 10-dele

0,1 =1/10

Andet ciffer er 100-dele

0,02=2/100

De 2 første cifte kan betragtes samlet som 100-dele

0,33=33/100

of så kan brøkerne selvfølgelig forkortes.

Prøv selv at løse opgaverne og skriv dine resultater her, så ser vi på dem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 Det eneste du kan gøre er at teeeeerpe det . 

Facit 

1/5 = 20 %

2/5    40 &

6/5     120%

1/4        25%

87/100     of course 87 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2011 af SoniaGhauri (Slettet)

Hej,

Jeg kan ikke huske, hvordan man omskriver et decimaltal til brøk.

Decimaltallet er 0,58.

Derefter skal jeg forkorte det mest muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2011 af pige24 (Slettet)

58/100=29/50


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2011 af SoniaGhauri (Slettet)

Tak.

- Men hvordan finder man ud til det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2011 af pige24 (Slettet)

.6#Siger 58 ud af 100.Og forkorter bagefter med et tal begge tal går op i


Skriv et svar til: decimaltal til brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.